Husdjur kan vara alldeles fantastiska vänner. De kan också vara oerhört besvärliga och svåra att förstå sig på. Det gäller att hitta ett husdjur som är kompatibelt med dig och din personlighet. Alla djur har olika egenskaper och utöver det så är det faktiskt individer vi talar om som kan skiljas åt rätt mycket trots att det är samma djur.

Hunden

Hunden sägs ju vara människans bästa vän. Detta finns det många som håller med om, men det finns också många som inte alls förstår detta ordspråket. Hundar ger mycket kärlek, men de kräver också mycket tillbaks. Det finns nog få husdjur som påminner så mycket om att skaffa ett riktigt människobarn på gott och ont. En hund passar människor som är beredda att ge mycket av sin kärlek och sin tid. Man behöver också ofta vara beredd att spendera mycket tid ute i skog och mark.

Katten

En katt är en lekfull varelse som kan leva mer självständigt än en hund. Du har inte samma krav på dig att passa upp på en katt. Däremot anser många att du inte heller får lika mycket tillbaks som du får av en hund. Katter kan ofta vara svårare att förstå sig på än vad hundar är.

Viktigt att tänka på

När man skaffar husdjur så är det viktigt att först tänka igenom det noga. Man vill inte ta hem ett djur som man inte kan ta hand om. Man ska också fundera over hur det passar med djur där du bor. Mitt i en storstad kanske inte vissa djur passar lika bra som ute på landet. Bor du t.ex. i Ängelholm eller någon annanstans där det är lite mer lantligt så finns det mängder av alternativ till motion för ditt djur. Att hitta en veterinär i Ängelholm är inte heller några problem. Där det finns bra förutsättningar för djur finns också oftast många djur och även folk som kan ta hand om djur.