Klart hunden ska ha en egen säng att vila och sova i. Men vad bör man tänka på i köp av hundbädd? Vi ger några råd på vägen. Detta kryddat med några tips på hur du håller nere priset på hundtillbehören.

Styrka och material

Välj en modell som är slitstark och samtidigt är lätt att hålla ren.  Självklart man kan välja en mjuk och gosig modell men se då till att överdraget går att ta av och tvätta. I annat fall kan det bli svårt att hålla den ren. När det kommer till slitstarkt material beror det mycket på hur hunden brukar agera. Eller katten för den skull… Vissa klöser eller biter i det mesta – andra nästan aldrig.

  • Tips: Blir medlem hos flera djurbutiker för att därigenom få deras kampanjer via mail.

Storlek

När det kommer till storlek är det främst en individuell känsla hos hunden som avgöra. Bäddarna är olika stora och skapar även olika mycket mysighetsfaktor. Vissa hundar vill ligga öppet på en större bädd medan andra vill bli omslutna av kanter, filtar, kuddar m.m.

Det kan även vara en fördel att köpa en lite större hundbädd till små valparna. Om de upplever den för stor så lägg i kuddar så den upplevs mindre. Orsaken är att det knappast är ekonomiskt försvarbart att köpa en liten hundbädd till valpen för att sedan vara tvungen att köpa en ny bara ett år senare för att hunden vuxit sig större.

  • Tips: Köp en normalstor hundbädd även till valpen. Det går att göra mysig med filtar och kuddar. När sen valpen blir större behöver inte en ny modell köpas in.

Komplettera med resebädd

En hundbädd är inte alltid speciellt lätt att ta med på resan. Inte för att de är speciellt tunga men de är otympliga. Därmed kan det vara bra att komplettera hemmet med en resebädd. Dessa är tillverkade för att just vara enkla och lätta att ta med på resan. Bädden kan exempelvis många gånger vikas ihop så att den tar mindre plats.