En liten bulldog vilar pa hjärtformad kudde

Det är inte bara vi tvåbenta varelser som njuter av att åka på Spa någon helg per år. Det gör även våra fyrbenta vänner. Utbudet av spa Skåne (Jo det är ju så man söker på Google…) till oss tvåbenta är däremot betydligt större än till hundarna (och katterna). Men visst finns det att välja på.  Ett exempel är Hundpensionatet, som inte har annat namn än just Hundpensionatet. Deras huvudtjänst är att erbjuda en plats för hunden att vara på när husse eller matte inte har tid att ta hand om dem för någon dag. Men utöver det erbjuder de även spa.

När hunden kommer hit kommer den bli borstad och badad. Pälsen får en rejäl genomgång med borstning, underullskamning och borttagning av tovor. Klorna blir klippta och hunden mår gott  – i alla fall efteråt.

Den som vill kan även få hunden klippt genom enklare trimning. De är tydliga med att de ”inte är experter på rasklippning” så vill man ha en perfekt klippning utifrån ras bör man vända sig till någon annan. Priset varierar mellan vad som önskas och storlek på hunden.

Även hundvänliga hotell

En liten bulldog vilar på en hjärtformad kuddeOm det primära inte är att hunden ska badas, klippas och få andra behandlingar finns även hotell att välja på i Skåne för de som vill skämma bort hunden lite. Ett flertal hotell och spaanläggningar klassas nämligen som ”Hundvänliga”.

Den som vill åka på en spaweekend med sin hund i Skåne kan exempelvis välja Abbekås Hamnkrog och Hotell. Hotellet har ett speciellt rum där hundar minst sagt är välkomna. Man har valt rummet som ligger beläget in mot gården vilket gör att man kan gå ut på tidiga morgonpromenader utan att man väcker andra på hotellet.

På hotellet finns även alltid hundgodis och hundmat. Självklart är hunden även välkommen till restaurangen där det inte sällan ”gästspelar” en liten tax.

Vill man bo riktigt naturnära kan Rusthållargården väljas. Här finns två hotellrum att välja mellan för hunden med sin matte/husse. Men man kan även välja att bo i en liten stuga där det finns två dubbelrum samt ett enkelrum. Räkna däremot med att det tillkommer 100kr för extra städning.

Den som bokar sin egen spahelg med hunden bör däremot alltid höra med hotellen med vad som erbjuds. Vissa erbjuder ”rum där pälsdjur är välkomna” medan andra möter hunden med godis, leksaker och godkänner att den även får vara i restaurangen.