Hund, sommarsol och mygg

Precis som att människor blir bitna av myggor så kan även våra fyrbenta vänner ha samma bekymmer. Myggbett som orsakar en jobbig klåda kan efter mycket kliande blir till onda sår på den känsliga huden. Dom flesta hundar trivs dessutom bra i skuggan där myggorna också brukar vara som flest, så dom är även extra utsatta för bett. För att skydda sin hund mot myggbett kan man behöva använda sig av myggmedel eller andra skyddande produkter.

Smarta myggprodukter för hund

Hundar med mycket päls och ull klarar sig i regel bättre mot myggbett än dom som inte har det. Myggorna får svårt att ta sig igenom pälsen och kan därmed inte heller bita sig fast men för hundar som saknar ull eller har mindre päls kan man behöva använda sig av olika produkter för att hålla myggen borta.

Myggspray
Det finns flertalet olika myggsprayer som lämpar sig lika bra för husdjur som för människor. Det är dock viktigt att man kontrollerar att dom kan användas just på djur innan man applicerar, så att man inte riskerar en allergisk reaktion. Fördelen med spray är att det är väldigt enkelt att använda efter behov och ofta räcker det med att spraya några delar av hunden för att det ska ge ett bra och effektivt skydd.

Scarf eller väst

För små hundar som besväras mycket av myggbett kan det vara klokt att skydda med en myggscarf för hund. Myggorna har för det första svårt att bita igenom tyget så man får ett bra skydd på utsatta ställen som på bröstet och runt nacken. Det finns även varianter som är behandlade med myggmedel som ger ett extra bra skydd för hela kroppen och som passar för både stora och små hundar.

Hund, sommarsol och mygg

 

Overall
Har man en hund som reagerar väldigt illa på mygg- och andra insektsbett kan man behöva något som skyddar hela kroppen. För detta finns overaller, som även skyddar mot värmen, och dessa täcker både hundens ben och kropp. Overaller och dräkter finns i storlekar som passar väldigt små och väldigt stora hundar och kan vara en bra lösning om inget annat fungerar.

Enkla knep

Ett annat sätt att skrämma bort myggor är att lägga ut ett vitt lakan eller filt som hunden kan ligga på. Har man tur så håller det myggorna borta eftersom dom dras till mörka färger och inte till ljusa. Det kanske inte tar bort alla myggor men med lite tur så håller man några stycken borta och kan på så vis minska betten. Ett bra knep om man inte har tillgång till annat!