Det finns ett stort utbud av butiker som säljer kattmat online. Men vilken butik ska man välja? Spelar det någon roll? Här kommer några tips på vägen

Ja tack till Reklam: Många djurbutiker har nyhetsbrev som de skickar ut en eller ett par gånger i månaden. De är en stor fördel att anmäla sig till dessa. Detta hos flera olika butiker. Det är i dessa man snabbt ser om butiken har något specialpris för tillfället. Enklare att skumma nyhetsbreven än att hela tiden besöka alla hemsidor och klicka sig fram till enskilda produkter.

Frakten: En säck med kattmat är tung. Det betyder även att frakten kan bli riktigt dyr. Samtidigt är det en trend att dessa butiker bjuder på fraktkostnaden. Detta åtminstone om man handlar för minst en speciell summa. Ha koll på vad som krävs och handla så du slipper fraktkostnaden. Eller handla där frakten alltid är gratis. Huvudsaken är att man tittar på helhetspriset (produkt plus frakt) och inte bara på priset på kattmaten.

Öppet Köp: Enligt distansköpslagen har alla som köper något över internet alltid 14 dagars returrätt. Men för den skull behöver ju inte butikerna hålla sig till exakt de dagarna utan kan vara betydligt mer generösa. En del har upp till en månad returrätt medan andra har 14 dagars returrätt men minst 30 dagar Öppet Köp. Det som skiljer på dessa två är att returrätt innebär att man får pengarna tillbaka om man vill. Öppet Köp innebär att man lämnar in varan och får köpa något annat istället. För den velige – eller om man ger bort saker i present – kan det vara bra att ha lång tid för Öppet Köp. Detta oavsett om det är kattmat eller leksaker som köps in.

Köp din kattmat online – men gör det på rätt butik.