Hundar och husdjur

Det finns restauranger som tillåter att hundar får följa med. Även om det snarare tillhör undantagen är regeln. Men restaurangen Bee Kök & Bar har minst sagt tagit det ett steg till. Här får inte bara hunden följa med utan bjuds även till bords.

Restaurangen är minst sagt ”inkluderande”. De har bland annat vunnit priset för ”Årets restaurang och bar” när QX Gaygala genomfördes i huvudstaden. På alla hjärtans dag inkluderade de även hundarna då de införde en meny för alla fyrbenta vänner.

Uppenbarligen var menyn väl avvägd mellan olika smaker för när deras första gäst, hunden Dory, fick smaka på menyn tog det inte många sekunder förrän maten var uppäten.

Ägaren berättar till flera tidningar att många har en felaktig bild gällande regler kring hundar och restauranger. Man tror att Livsmedelsverket reglerar att hundar inte får visats där mat serveras men något sådant förbud finns inte generellt.

Detta berättar ägaren Ulf Olsson till flera tidningar efter att ”hundrestaurangen” fått stor uppmärksamhet i media.  Det enda kravet är att hundarna inte få gå in i köket eller sitta i soffan. Så länge som de håller sig lugna och på golvet är det alltså inte några problem.

Redan när hunden kommer in på restaurangen får den smaka på riktigt uppskattat hundgodis. Detta från en av de större fodertillverkarna i Sverige som restaurangen samarbetar med. Alla får ett litet paket på plats. Men även lite att ta hem.

Varje hund får med sig (eller om husse/mate bär det) varuprover som passar just den specifika hundrasen. Utöver det följer det även med information och råd gällande passande kost för hundar generellt.

Redan efter några veckor hade över 100 hundägare tagit tillfället att besöka den inkluderande restaurangen i Malmö. Efterfrågan har alltså varit stor och de som vill få uppleva restaurangens vänlighet mot hundar behöver söka sig dit inom någon vecka. Orsaken är att detta enbart var en tidsbegränsad kampanj. En kampanj som alltså varit ett samarbete mellan restaurangen och foderföretaget.  Blir utfallet gott kanske kampanjen återkommer senare.

Hundar på restaurang

Självklart ska hundar gå på restaurang, inget konstigt med det 😉